Eksootilise liha import Eestisse suurenes mullu ligi neli korda

Statistikaameti andmetel imporditi Eestisse 2012. aastal lisaks hobuselihale ka põhjapõdra- ja krokodilliliha ning konnakoibi. Imporditud eksootilise liha kogus suurenes 2011. aastaga võrreldes 3,7 korda.

2012. aastal imporditi enim hobuseliha (123 tonni) ning koduküülikuliha (41 tonni). Põhjapõdraliha veeti sisse 532, konnakoibi 273, krokodilli- ja maoliha 50 kilogrammi. Vaalaliha imporditi viimati 2010. aastal (600 kilogrammi).

Hobuseliha import suurenes 2011. aastaga võrreldes ligi kümme korda, koduküülikuliha import ligi viis korda. 2012. aastal imporditud hobuselihast veeti riigist uuesti välja ligi 30%.

Hobuselihast 73% imporditi Ungarist ja 18% Belgiast. Koduküülikuliha toodi Eestisse enamasti Leedust ja see liha oli ka Leedu päritolu. Põhjapõdraliha oli enamasti Ameerika Ühendriikide päritolu. Konnakoibi imporditi Belgiast, ent need olid Indoneesia päritolu.

Kui võrrelda lähiriikide hobuseliha importi, siis Eurostati andmetel importis Läti 2012. aasta 11 kuu jooksul 19 tonni ja Leedu kaks tonni hobuseliha. Seevastu Soome importis hobuseliha ligi 20 korda rohkem kui Eesti ehk üle 2100 tonni.

Riina Kerner, Statistikaameti analüütik

 Metoodika

Kaubakoodid, mida on kasutatud:

Eksootiliste lihade impordi kohta saad pikema aegrea koostada statistika andmebaasi kasutades.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s