Leedus algab rahvaloenduse prooviloendus

Teisipäeval, 30. märtsil algab Leedus 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse prooviloendus, mille käigus küsitletakse riigi erinevates piirkondades kuu aja jooksul 7500 inimest, teatab Leedu Statistikaamet.

Leedu Statistikaameti teatel katsetatakse prooviloendusel nii organisatsioonilisi kui tehnilisi lahendusi ja hinnatakse valmisolekut 2011. aastal toimuvaks rahvaloenduseks. Prooviloendus toimub Vilniuse ja Trakai piirkonnas kahes etapis: 30. märtsist 11. aprillini saavad prooviloenduspiirkondade elanikud osaleda e-loendusel ja täita Leedu Statistikaameti veebilehel elektroonilist küsimustikku, 14.-30. aprillil külastavad rahvaloendajaid aga neid prooviloenduspiirkondade elanikke, kes ei osalenud e-loendusel.

Viimane rahvaloendus toimus Leedus 2001. aastal, kui riigis loendati 3,484 miljonit inimest. Leedu Statistikaameti hinnangul on alates eelmisest rahvaloendusest toimunud riigist suur väljaränne ja seetõttu riigi elanikkond on oluliselt kahanenud. 2011. aasta rahvaloendus peakski toimunud muudatused välja selgitama.

Tänavu toimub prooviloendus ka Lätis, kus Läti Statistikaameti teatel loendatakse septembris kuues piirkonnas ligi 2700 inimest. Nagu Eesti ja Leedu, plaanib ka Läti lisaks küsitlusloendusele e-loendust, mille käigus saavad inimesed edastada enda ja oma leibkonna andmed elektrooniliselt statistikaametile.

Eestis lõppeb prooviloendus 31. märtsil ja selle käigus loetakse e-loenduse ja küsitlusloenduse abil kokku üle 10 000 inimese. 2010. ja 2011. aastal toimuvad rahva ja eluruumide loendused enamikus maailma riikides.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s